Assistent OCE-deskundige

Bedrijven die werkzaamheden verrichten in het opsporen van conventionele explosieven (CE) hebben uiteraard goed opgeleid personeel in dienst. Veel bedrijven willen de praktische training van nieuw personeel graag zelf verzorgen, maar zien op tegen de vele uren en kosten die de theoretische opleiding met zich meebrengt indien men deze opleiding intern moet regelen. Saricon biedt hiervoor de oplossing.

De theoretische cursus duurt drie dagen en behandelt alle leerdoelen zoals verwoord in de eind- en toetstermen Assistent OCE-deskundige van de Stichting Examinering OCE.

De cursus behandelt de onderwerpen: algemene kennis van explosies, soorten explosieve stoffen, uitwerking en effecten van explosieve stoffen, algemene munitietechniek, algemene gevaren van munitie, en herkenning van conventionele explosieven (CE). Verder wordt veel aandacht besteed aan: metaaldetectie en de verschillende vormen en werkwijze van detectie, het interpreteren, lokaliseren en ontgraven van CE en het tijdelijk veiligstellen van de situatie. Ook het onderwerp bodemvreemde stoffen en objecten krijgt de nodige aandacht. Er wordt afsluitend een theoretisch proefexamen en proefexamen herkenning CE verzorgd.

De groepsgrootte is minimaal 4 cursisten en maximaal 6 cursisten. Deelnemers ontvangen een zeer uitgebreid lespakket, dat ook geschikt is als naslagwerk.

Onze instructeurs zijn experts op het gebied van explosievenopsporing en explosievenopruiming. Zij zijn didactisch geschoold en hebben jarenlange praktijkervaring in binnen- en buitenland.

De theorieopleiding assistent OCE-deskundige kost € 1.195,00 excl. btw per persoon. De prijs is inclusief:

  • 3 dagen theorie opleiding
  • Lesstofpakketten
  • Lunch

Opleidingslocatie is in Sliedrecht (in ons eigen pand).

De praktijkopleiding assistent OCE-deskundige kost € 1.425,00 excl. btw persoon. De prijs is inclusief:

  • 2 dagen praktijk opleiding (waarvan ook nog 1 dagdeel theorie m.b.t. de detectieapparatuur)
  • Hand-out
  • Lunch
  • Huur detectieapparatuur en oefenveld
  • Oefenexamen

Opleidingslocatie is 1 dag in Meteren (bij de Stichting Examinering OCE) en 1 dag op een nog nader af te stemmen locatie.

De examenkosten zijn afhankelijk of de deelnemer lid is van de Stichting Examinering OCE. Bij aanmelding maken wij de examenkosten voor u inzichtelijk.

Het examen wordt afgenomen in Meteren (onder begeleiding van de Stichting Examinering OCE). Kandidaten die worden ingeschreven voor het examen krijgen via de Stichting Examinering OCE een persoonlijk account en kunnen daarmee de webapplicatie CE-gegevenskaarten raadplegen.

Voor het praktijkexamen dient u meetapparatuur mee te nemen. Deze kunt u ook via Saricon huren voor een bedrag van € 150,00 excl. btw per dag.
Tevens dient u voor het praktijkexamen een examinator in te huren, de kosten hiervoor bedragen € 210,00 excl. btw voor 2 uur examenbegeleiding.

U kunt het examen ook zelf via de Stichting Examinering OCE regelen. Uw aanmelding dient dan wel te zijn voorzien van een aanbevelingsbrief van Saricon. De totale examenkosten kunt u bij de Stichting Examinering OCE opvragen.

Op dit moment is er nog geen startdatum bekend. Vul het inschrijfformulier in en plaats u daarmee op de reserveringslijst. Bij voldoende kandidaten plannen wij op korte termijn de opleiding.

U kunt zich inschrijven voor de opleiding assistent OCE-deskundigen via het inschrijfformulier. Wij plaatsen uw gegevens op de reserveringslijst en bij voldoende deelnemers nemen wij contact met u op voor het vastleggen van de opleidingsdata.

Voor vragen over de opleiding kunt contact opnemen met Linda Schagen 0184-422538.

Reacties van deelnemers:

"Erg leuk en leerzaam."

"Door de goede uitleg wordt het een heel stuk duidelijker."

"Duidelijk en deskundig onderwijs."