Basiskennis oce

Vele instanties en bedrijven krijgen te maken met het opsporen van conventionele explosieven (CE), zonder dat hun personeel daadwerkelijk deelneemt aan het eigenlijke opsporingsproces. Te denken valt aan opdrachtgevers, toezichthoudend personeel, uitvoerders, personeel van aannemersbedrijven en andere personen die aanwezig moeten zijn binnen de werklocaties waar opsporingen worden uitgevoerd. Om deze mensen veilig en verantwoord te kunnen laten werken, dienen zij te voldoen aan de eindtermen Basiskennis OCE zoals gesteld in het Werkveldspecifiek certificatieschema voor het systeemcertificaat Opsporen Conventionele Explosieven (WSCS-OCE).

Saricon verzorgt een eendaagse cursus op de vestigingslocatie in Sliedrecht, of - bij voldoende deelname - in uw eigen organisatie. Na de cursus hebben de deelnemers voldoende kennis opgedaan om examen te doen bij de Stichting Examinering OCE. Dit examen kan op een later tijdstip worden afgelegd op de locatie van de stichting. Indien gewenst kan ook op de dag van de cursus direct aansluitend het examen worden afgelegd op de leslocatie. Wij verzorgen dan graag voor u de aanvraag en administratieve afhandeling.

De cursus behandelt de verschillende soorten explosieve stoffen met hun toepassingen en effecten. De deelnemers krijgen een uitgebreide uitleg over de verschillende soorten conventionele explosieven die kunnen worden aangetroffen, en over de gevaren bij uitwerking van deze explosieven. Daarnaast worden de verschillende opsporingstechnieken behandeld en worden de aanpak en uitvoering van OCE-projecten tegen het licht gehouden. Ook veiligheid en benodigde beschermende maatregelen komen aan bod, evenals de inhoud van het WSCS-OCE. Wanneer voor het examen een voldoende resultaat wordt behaald, verstrekt de Stichting Examinering OCE het Certificaat ‘Basiskennis Opsporen Conventionele Explosieven’.

Saricon houdt de groepsgrootte bewust klein, zodat elke cursist de aandacht krijgt die hij nodig heeft. De groepsgrootte is minimaal 10 en maximaal 14 cursisten. Deelnemers ontvangen een uitgebreid naslagwerk.

Kosten:

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 450,- per persoon. Het bedrag is inclusief naslagwerk, lunch en examen en exclusief btw.

Mocht u de eerste keer niet zijn geslaagd, dan kunt u op een volgende datum bij ons het herexamen doen. De kosten hiervan bedragen €150,- excl. btw.

De kosten voor enkel het examen ten behoeve van hercertificering bedragen € 250,- excl. btw.

Saricon biedt tevens de mogelijkheid de cursus en het examen in het Engels te volgen in Sliedrecht. De kosten bedragen € 495,- excl. btw per persoon
Een cursusdag en examen in het Engels is mogelijk vanaf 8 deelnemers. In overleg wordt de datum vastgelegd.

Mocht u zelf beschikken over een cursuslocatie bieden wij de incompany optie. Het minimum aantal deelnemers is 10. Voor deze optie maken wij graag geheel vrijblijvend een offerte voor u op om de kosten inzichtelijk te krijgen.

De volgende data staan gepland:

  • 24 november 2020
  • 12 januari 2021
  • 16 maart 2021
  • 8 juni 2021
  • 14 september 2021
  • 16 november 2021

Wanneer u meerdere cursisten wilt aandragen, is het plannen van een andere datum dan bovengenoemd, altijd een optie. Ook zullen wij bij voldoende animo kijken naar mogelijke eerder te plannen cursusdagen.

De cursus wordt gehouden in ons leslokaal aan de Industrieweg 24 te Sliedrecht.

U kunt zich inschrijven door gebruik te maken van het inschrijfformulier.

Voor vragen over de opleiding kunt contact opnemen met Linda Schagen 0184-422538.

Reacties van cursisten:

"Voor een leek, zoals ik, was het erg duidelijk! Ik heb veel geleerd vandaag."

"Kennis opgedaan om verder te gebruiken tijdens projecten."

Ter voorbereiding kunt u hier alvast de eind- en toetstermen bekijken.