Trainingen & workshops

Saricon verzorgt trainingen en workshops binnen het werkveld opsporen ontplofbare oorlogsresten. Onze instructeurs zijn experts op het gebied van explosievenopsporing en explosievenopruiming. Zij zijn didactisch geschoold en hebben een jarenlange praktijkervaring in binnen- en buitenland.

Wij organiseren onder meer de volgende workshops & trainingen:

 • Basiskennis ontplofbare oorlogsresten.
 • Basiskennis luchtfoto-interpretatie.
 • Op maat gemaakte incompany opsporing gerelateerde trainingen.

Trainingen / workshops

Basiskennis opsporen ontplofbare oorlogsresten

Saricon verzorgt een eendaagse cursus in Sliedrecht of, bij voldoende deelnemers (min. 10), op een locatie naar keuze. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Na de cursus hebben de deelnemers voldoende kennis opgedaan om examen te doen bij VOMES. Dit examen wordt op een later tijdstip afgelegd bij de Stichting Examinering VOMES.

Om u aan te melden voor een examen bekijk dan hier de examendata . Bij de verdere registratie is Saricon niet betrokken.

Bij voldoende examenkandidaten (min. 10) is het ook mogelijk aansluitend aan de cursusdag het examen te doen onder begeleiding van een examinator van de Stichting Examinering VOMES.

Wanneer u aansluitend aan de cursusdag het examen doet, melden wij u aan, bij de verdere registratie is Saricon niet betrokken.

Kosten

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 295,- per persoon. Het bedrag is inclusief naslagwerk, lunch en certificaat van deelname en exclusief btw.

De kosten voor deelname aan de cursus met aansluitend het examen bedragen € 595,- per persoon. Het bedrag is inclusief naslagwerk, lunch, examen en certificaat en exclusief btw en registratie. Kijk meer voor informatie over de registratie op www.vomes.nl.

Mocht u zelf beschikken over een cursuslocatie bieden wij de incompany optie. Het minimum aantal deelnemers is 10. Voor deze optie maken wij graag geheel vrijblijvend een offerte voor u op om de kosten inzichtelijk te krijgen. Een offerte kunt u aanvragen via offerte@saricon.nl.

De volgende data voor 2023 staan gepland:

 • dinsdag 24 januari
 • dinsdag 21 maart
 • dinsdag 23 mei
 • dinsdag 26 september
 • dinsdag 21 november

Basiskennis luchtfoto-interpretatie

De volgende data staan gepland:

 • 10 februari 2023
 • 6 oktober 2023

Na deze workshop heeft u kennis van de geschiedenis en de ontwikkeling van de luchtfotografie, kennis van de hedendaagse toepassing van luchtfoto’s uit de Tweede Wereldoorlog in het proces van het opsporen van ontplofbare oorlogsresten en zijn de beginselen van luchtfoto-interpretatie u bekend. Tevens heeft u in een aantal case studies zelf luchtfoto’s geïnterpreteerd en zijn werkprocessen en context-gerelateerde onderwerpen behandeld. Het belangrijkste doel is dat u de basisbeginselen van luchtfoto-interpretatie beheerst waardoor u beter in staat bent om rapportages en adviezen te beoordelen en te lezen, waarbij gebruik is gemaakt van luchtfoto-interpretatie in relatie tot ontplofbare oorlogsresten en de Tweede Wereldoorlog.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 545,- excl. btw per persoon, inclusief lunch. Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.

Incompany trainingen

Wij kunnen voor u een training of workshop op maat maken met betrekking tot bijvoorbeeld:

 • contractvorming
 • het interpreteren van vooronderzoeken
 • het opsporingsproces
 • projectbegeleiding
 • wet- & regelgeving

De kosten voor deelname aan de 2 daagse cursus in Sliedrecht bedraagt € 995,00 excl. btw per persoon.
De kosten zijn inclusief lesstofpakket, koffie/thee en lunch.

Lezingen

Wij delen onze kennis graag met anderen. Dit kan via lezingen op beurzen, congressen en vakbijeenkomsten.

Valt onze expertise binnen het thema van uw congres en wilt u deze kennis delen met uw bezoekers/collega’s, dan kunt u contact opnemen met Linda Schagen.

Saricon Safety & Risk Consultancy
E. contact@saricon.nl
T. +31 (184) – 42 25 38
Bezoekadres
Industrieweg 24
NL 3361 HJ Sliedrecht