ISO 14001

Met genoegen melden wij het behalen van milieucertificaat ISO 14001 waarmee ook weer een van de duurzame doelen van Saricon is bereikt!

ISO 14001 wordt wereldwijd toegepast om milieumanagement systemen op te zetten en te certificeren. Hierbij staan twee belangrijke uitgangspunten centraal:

  • Voldoen aan wet- en regelgeving en de beheersing van milieu-risico's;
  • Streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties van de organisatie.

Met behulp van een milieumanagementsysteem kunnen de milieurisico's worden beheerst en verminderd. Ook kosten worden bespaard (bijvoorbeeld voor energie, water en grondstoffen en door het voorkomen van boetes).

Via een milieumanagementsysteem wordt tevens structureel aandacht besteed aan het onderwerp milieu in de bedrijfsvoering. ISO 14001-certificatie is niet algemeen verplicht, maar bij aanbestedingen wordt er door opdrachtgevers steeds vaker naar gevraagd.

Kwaliteit en veiligheid staan bij Saricon hoog in het vaandel en we zijn dan ook verheugd dat de ISO 14001 certificatie kan worden toegevoegd aan onze andere certificaten: ISO 9001 en WSCS-OCE. Tevens is dit een mooie kapstok voor het verder ontwikkelen van milieu verantwoord werken (MVO).

Duurzaamheid