MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Groep 6a van de Johannes Calvijnschool Gouda bekijkt WOII door een 3D-bril

De Tweede Wereldoorlog is het thema van de geschiedenislessen. De scholieren willen er van alles over weten en nemen dan ook veel spullen mee van thuis. Er zijn luchtfoto's met 3D-brillen, aangeboden door Saricon, bekeken over de plaatsen waar bommen zijn neergekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Informatieochtend groep 8 OBS De Piramide uit Ridderkerk

Groep 8 van de OBS De Piramide heeft een bezoek gebracht aan Saricon. Aansluitend op het thema Tweede Wereldoorlog, waar de groep op school mee bezig was, is tekst en uitleg gegeven over het opsporen en onschadelijk maken van munitie uit de Tweede Wereldoorlog.

Om 9.30 uur kwamen 31 leerlingen, 1 leerkracht en 1 stagiaire aan bij Saricon om deel te nemen aan de informatieochtend. Er werd een presentatie gegeven die begon met een quiz. De quiz was om te testen of de leerlingen goed hadden opgelet tijdens de geschiedenislessen. Tijdens de presentatie werd er ook een filmpje vertoond over de bombardementen en een filmpje over hoe een opruiming uitgevoerd wordt. Tijdens de presentatie werd de leerlingen ook duidelijk gemaakt dat een oorlog pas echt over is wanneer het land ook helemaal schoon is van achtergebleven munitie. Veel fotomateriaal maakte de informatie nog levendiger.

Huibert van Driel, manager van Saricon, kwam ook wat voorlichting geven. Hij wees de leerlingen erop dat oorlog bij jezelf begint. Een oorlog ontstaat vanuit een conflict en als iedereen verdraagzaam met elkaar omgaat zouden er geen oorlogen meer nodig zijn.

Na een korte drinkpauze werd aan de leerlingen verschillende soorten munitie getoond. Een granaatscherf ging de groep rond en iedereen was verbaasd over het gewicht en over hoe scherp de randen van de scherf zijn. Ook stond er op een tafel verschillend opsporingsmaterieel opgesteld. Diverse leerlingen hebben een veiligheidsvest mogen aantrekken en een detector in de hand genomen.

Na afloop ontvingen de leerlingen een tas met informatie- en promotieartikelen en natuurlijk wat lekkers. Zowel de leerlingen en leerkracht als Saricon hebben de ochtend als zeer leerzaam ervaren.

"Dit thema komt ieder jaar terug in groep 8 en deze informatieochtend was een uitstekende aanvulling op de lesstof die we behandelen. Volgend jaar horen jullie weer van ons," aldus de leerkracht.

Heeft u ook interesse om met uw leerlingen Saricon te bezoeken en u te laten informeren, bel dan naar 0184 - 422 538 voor het maken van een afspraak.