Nieuws

 • Eerst Nederlandse Barbacane ontdekt bij kasteel in Alkmaar

  18-07-2019

  In Oudorp, gemeente Alkmaar, is de allereerste barbacane in Nederland ontdekt bij Kasteel De Middelburg. Een unieke vondst omdat dit nog nooit eerder in Nederland is voorgekomen. Een barbacane is een versterkte voorpoort die integraal onderdeel uitmaakt van de verdedigingsstructuur van kasteel De Middelburg. De aanwezigheid van de barbaca... Lees meer.

 • Archeologische ontdekking Middelburg

  16-07-2019

  Volg morgen het bericht van de gemeente Alkmaar door Nancy De Jong een bijzondere ontdekking, mis het niet! Persbericht

 • Magneetvisser schrikt van explosief

  13-07-2019

  HAGHORST - 13 juli 2019 Afgelopen zaterdag kreeg een magneetvisser in het Brabantse Haghorst de schrik van zijn leven. 'De 34-jarige man haalde zijn magneet uit het water en dacht dat hij een mortiergranaat aan de haak had geslagen. De man belde direct de politie', zo meldt de politie dinsdag. Lees het gehele artikel op Blk op Nie... Lees meer.

 • Jongen van 13 ontdekt obus tijdens kajakken

  11-07-2019

  IJZER (BELGIË), 11 JULI 2019 Terwijl hij samen met z’n vader een kajaktocht op de IJzer aflegde, heeft een 13-jarige jongen uit Zwevegem een opvallende ontdekking gedaan. Lees hier verder  

 • De Nieuws BV

  03-07-2019

  Bij het radioprogramma De Nieuws BV op Radio 1 was afgelopen maandag 1 juli aandacht voor het onderwerp blindgangers. Aanleiding voor dit onderwerp was de blindganger die recent in Duitsland spontaan is ontploft. Lennart van Oudheusden (historicus) en Antoon Meijers ( Sr. OCE-adviseur) vertelden in de studio meer over blindgangers. Be... Lees meer.

 • Koersel Kapelleke afgezet voor bom uit WOI

  03-07-2019

  KOERSEL KAPELLEKE - 3 juli 2019 Nog in Beringen is de buurt rond het bedevaartsoord Koersel Kapelleke vanmiddag een tijdlang afgezet omdat er een obus uit de eerste wereldoorlog werd gevonden. Bekijk het filmpje op TV Limburg.

 • Granaat gevonden op bouwterrein Tegelse sportzaal

  02-07-2019

  TEGELEN - 2 juli2019 Bij graafwerkzaamheden voor de bouw van een nieuwe sportzaal aan de Hoogstraat in Tegelen is vanmorgen een granaat aangetroffen. Lees het gehele artikel op De Limburger.

 • Duitse bom in Remersdaal ontploft

  02-07-2019

  VOEREN - 2 juli 2019 In Remersdaal is dinsdagochtend een Duitse bom ontploft. Gewonden vielen er niet want het ging om een gecontroleerde ontmijningsactie van DOVO, al bleek het risico wel groot. Lees het gehele artikel op Het Belang van Limburg.

 • Explosief uit WOII tot ontploffing gebracht op Mattemburgh

  01-07-2019

  HOOGERHEIDE - 1 juli 2019 Een explosief uit de Tweede Wereldoorlog is maandag tot ontploffing gebracht op landgoed Mattemburgh, meldt boswachter Erik de Jonge. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de bom opgeruimd. Lees het gehele artikel op Nu.nl.

 • Granaat gevonden bij graafwerkzaamheden kantoor Otto Worksforce

  28-06-2019

  VENRAY - 28 juni 2019 Bij graafwerk voor de uitbreiding van de parkeerplaats bij Otto Workforce in Venray is een granaat uit de Tweede Wereldoorlog naar boven gekomen. Lees het gehele artikel op De Limburger.

Populairste Items