Nieuws

 • Optisch bedrog

  25-11-2021

  Een foto vanaf de grond en vanuit de lucht, beide bieden een totaal ander beeld. De combinatie van de foto's maakt de werkelijkheid pas duidelijk. Camouflagenetten over de gemeentelijke Gasfabriek te Amersfoort (1944).

 • Nederlandse geschiedenis in beeld gebracht

  14-06-2021

  Wat ligt er precies in de grond op kasteelterrein Oud Haerlem? In 2020 voerde Ferry van den Oever geofysisch specialist bij Saricon voor de gemeente Heemskerk een onderzoek uit. De meetresultaten zijn geïnterpreteerd en beoordeeld en het kasteelterrein in beeld gebracht. We vonden onder andere een nieuwe kasteelstructuur (hoofdburcht), e... Lees meer.

 • De geheimen van Kasteel Radboud

  26-01-2021

  Door middel van geofysisch onderzoek gaat Ferry van den Oever de komende maand in kaart brengen hoe het kasteel en het omliggende terrein er door de eeuwen heen uit heeft gezien. Lees er meer over in het artikel "Welke historie ligt verscholen onder de graszoden van Kasteel Radboud?"

 • Zalen gevonden in voorburcht Oud Haerlem

  11-01-2021

  Een mooi artikel in het Noord-Hollands Dagblad van 30 december 2020het geofysisch onderzoek door Saricon bij kasteel Oud Haerlem met Jean Roefstra, Rob Gruben, Nancy de Jong - Lambregts en Ferry van den Oever. Lees hier het artikel.

 • Corona-opsteker

  11-12-2020

  Alle medewerkers van Saricon hebben de mogelijkheid gekregen om € 50,- te doneren als extra steuntje in deze Corona-crisis. Daar zijn mooie donaties uit voortgekomen. Als Sliedrechts bedrijf wilden verschillende collega's de bijdrage graag plaatselijk besteden en zo ontstond het idee om de Corona-opsteker te doneren aan de Voedse... Lees meer.

 • Kerkplein Alkmaar: wat zit eronder?

  17-11-2020

  In samenwerking met de Fugro voert Saricon een geofysisch onderzoek uit naar de verdwenen kloosters in Alkmaar. Meer specifiek zijn we op zoek naar funderingen van 3 kloosters en een grote kerktoren. Ook krijgen we mogelijk zo meer aanwijzingen over begravingen op het Kerkplein. Weer een spannend onderzoek ! Wilt u meer weten over de moge... Lees meer.

 • Survey in een kerk

  26-10-2020

  Wederom een kerkonderzoek gedaan, op zoek naar voormalige funderingen samen met Nancy de Jong - Lambregts van de gemeente Alkmaar en Jean Roefstra van het Archeologiecentrum provincie Noord-Holland. (Foto: Fotostudio John Meijer) Voor meer informatie neem contact op met Ferry van den Oever.

 • Wat zit er achter die mooie voorgevel?

  29-09-2020

  In opdracht van Monumenten Schouwen-Duiveland / Rothuizen Architecten heeft Saricon met een speciale hoogfrequente radar (C-Thrue van IDS) getracht de wapening achter de gevelbekleding in beeld te brengen. Wij gebruiken onze geofysische (radar-) systemen niet alleen om in de grond te kijken. Wilt u ook meer weten over uw (Rijks-)monument ... Lees meer.

 • Wat ben ik

  01-09-2020

  Deze luchtfoto van 13 september 1944 is Buitendijks bij Marrum genomen. Wat is hier ten tijde van WOII aangelegd? een schijnvliegveld een natuurzwembad een radarstelling niets aangelegd, maar het resultaat van een bombardement met brandbommen is zichtbaar Tijdens de workshop luchtfoto-interpretatie worden verge... Lees meer.

 • GEVONDEN: onbekend kasteel in Heemskerk

  30-06-2020

  Saricon heeft in samenwerking met  Nancy de Jong - Lambregts (archeoloog), Rob Gruben (BAAC bv) en Jean Roefstra (provincie Noord-Holland) met behulp van de geofysische techniek ElectroMagnetischeInductie (EMI) een niet eerder ontdekt kasteel in Heemskerk in beeld gebracht. Bekijk hier het filmpje

Populairste Items