Nieuws

 • Wat zit er achter die mooie voorgevel?

  29-09-2020

  In opdracht van Monumenten Schouwen-Duiveland / Rothuizen Architecten heeft Saricon met een speciale hoogfrequente radar (C-Thrue van IDS) getracht de wapening achter de gevelbekleding in beeld te brengen. Wij gebruiken onze geofysische (radar-) systemen niet alleen om in de grond te kijken. Wilt u ook meer weten over uw (Rijks-)monument ... Lees meer.

 • Wat ben ik

  01-09-2020

  Deze luchtfoto van 13 september 1944 is Buitendijks bij Marrum genomen. Wat is hier ten tijde van WOII aangelegd? een schijnvliegveld een natuurzwembad een radarstelling niets aangelegd, maar het resultaat van een bombardement met brandbommen is zichtbaar Tijdens de workshop luchtfoto-interpretatie worden verge... Lees meer.

 • GEVONDEN: onbekend kasteel in Heemskerk

  30-06-2020

  Saricon heeft in samenwerking met  Nancy de Jong - Lambregts (archeoloog), Rob Gruben (BAAC bv) en Jean Roefstra (provincie Noord-Holland) met behulp van de geofysische techniek ElectroMagnetischeInductie (EMI) een niet eerder ontdekt kasteel in Heemskerk in beeld gebracht. Bekijk hier het filmpje

 • Wat zijn uw ervaringen met geofysisch onderzoek?

  12-06-2020

  Ferry van den Oever reageert op een recentelijk artikel in de Volkskrant. Hij gaat graag met u in gesprek over uw ervaringen met geofysisch onderzoek. 

 • Op zoek naar het kasteel Oud Haerlem

  04-05-2020

  In mei start Saricon voor de gemeente Heemskerk met een veldonderzoek op het kasteelterrein van Oud Haerlem. Door middel van geofysisch onderzoek hopen wij meer informatie te krijgen over het archeologisch Rijksmonument. 

 • Interview BNR Nieuwsradio

  12-03-2020

  Maarten van Riel, historicus bij Saricon, is door BNR geïnterviewd naar aanleiding van de ontmanteling V1 bij de A1 ter hoogte van Deventer. Beluister hier het volledige interview.

 • Ik zie ik zie wat jij niet ziet

  10-03-2020

  Wat is er hier gebeurd op 10 september 1944? een vliegtuigcrash? crash V1? bomenkap? aanleg verdedigingswerk? Deze vraag en vele andere worden beantwoord tijdens de workshop luchtfoto-interpretatie. Op 14 april hoort u meer over de geschiedenis en de ontwikkeling van de luchtfotografie, kennis van de heden... Lees meer.

 • Reductie van het verdachte gebied door diepgaand onderzoek

  11-02-2020

  De eilanden Voorne en Putten kregen, mede door de ligging ten opzichte van het havengebied van Rotterdam, tijdens de Tweede Wereldoorlog een groot aantal luchtaanvallen te verduren. Ook werden allerlei verdedigingswerken aangelegd, uiteenlopend van luchtafweerstellingen en geschutbunkers voor de Atlantikwall tot een schijnvliegveld bij Zwarte... Lees meer.

 • Komt u onze stand bezoeken tijdens de Infratech?

  14-01-2020

  De komende dagen staan wij u graag te woord tijdens de Infratech 2020 in de Messe te Essen. U kunt ons vinden in stand 3F14.

 • Het geheim van kasteel de Middelburg

  13-01-2020

  Ferry van den Oever en Nancy de Jong-Lambregts (van de gemeente Alkmaar) hebben een interessant artikel geschreven voor het vakblad Archeologie in Nederland.  Hierin geven zij en kijkje in de geofysische keuken, waarbij duidelijk wordt weergegeven dat de combinatie van diverse meettechnieken mooie resultaten kan opleveren. Nieuws... Lees meer.

Populairste Items