Nieuws

 • Vandaag in de Tweede Wereldoorlog

  17-07-2013

  Amsterdam - 17 juli 2013 Vandaag exact 70 jaar geleden werd bij Amsterdam-Noord de eerste van een reeks geallieerde luchtaanvallen uitgevoerd. Het doel van deze aanvallen was de Fokker fabriek die hier gelegen was. Op 17 juli 1943 voerde de Amerikaanse luchtmacht een bombardement met B-17 toestellen uit. Helaas werd de fabriek complee... Lees meer.

 • Geofysisch onderzoek op paleis Soestdijk

  14-05-2013

  SOESTDIJK - 14 mei 2013 Deze week heeft Saricon samen met archeologisch adviesbureau RAAP geofysisch onderzoek verricht op paleis Soestdijk. RAAP deed enige jaren geleden al archeologisch onderzoek op het landgoed en onlangs heeft de Rijksgebouwendienst een e-publicatie uitgebracht over de herbestemming van het landgoed en paleis Soestdij... Lees meer.

 • Richtlijnen voor geofysisch onderzoek! Eindelijk!

  13-05-2013

  SLIEDRECHT - 13 mei 2013 Het CCvD Archeologie adopteert richtlijn van English Heritage als nieuwe KNA Leidraad voor Geofysisch onderzoek. In september 2012 heeft het Centraal College van Deskundigen (CCvD) besloten om voor de geofysische prospectie van landbodems geen aparte KNA leidraad op te stellen, maar de Engelse richtlijnen voor... Lees meer.

 • Materiaalonderzoek door Saricon

  25-04-2013

  Materiaalonderzoek? Holle ruimtes, grindnesten in beton? Hoe zit de wapening? Met behulp van een hoogfrequente radar kunnen wij ook materiaalonderzoek-op-maat voor u verzorgen.  Tweeten !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/wid... Lees meer.

 • Kansen voor non-destructief onderzoek in de archeologische prospectie

  10-04-2013

  SLIEDRECHT - 10 april 2013 Artikel 3 van Verdrag van Malta geeft aan zoveel als mogelijk geofysische of non-destructieve onderzoekstechnieken te gebruiken bij archeologische prospectie. In NL gebeurt dat slechts bij 1-2% van de relevante projecten! Onbekend maakt deels ook onbemind. Toch is er al veel mogelijk. Hoe geofysica productie... Lees meer.

 • Geofysisch onderzoek in de Zuid-Duitse sneeuw

  06-03-2013

  Zuid-Duitsland - 6 maart 2013 Recentelijk heeft Saricon een geofysisch onderzoek verricht in de Zuid-Duitse sneeuw. Hierbij werd succesvol gebruik gemaakt van een combinatie van grondradar, magnetometrie en metaaldetectie voor een archeologisch onderzoek. BRON: Saricon Tweeten !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)... Lees meer.

 • Test uitgevoerd in West-Brabant

  15-01-2013

  Voor een opdrachtgever heeft Saricon in West-Brabant een test uitgevoerd met zowel grondradar alsook een gecombineerd actief/passief meetsysteem voor explosievenopsporing. Het gecombineerde systeem bestaat uit 4 verstelbare magnetometersondes en 4 metaaldetectorspoelen. Voor de grondradar was het een ideale zandgrond. Doel was na te gaan welk... Lees meer.

 • Archeologisch-geofysisch onderzoek

  29-11-2012

  Met grondradar op zoek naar grachten en funderingen. Met zo’n 10 km per uur worden per dag 3 to 4 hectaren weiland in kaart gebracht. In combinatie met andere geofysische meettechnieken, boor- en kaartgegevens levert dit een schat aan informatie op!

 • Geofysisch meetwerk militaire vliegbasis

  08-11-2012

  Inzet gecombineerd geofysisch meetsysteem op vliegbasis. Recent heeft Van den Herik/Saricon succesvol geofysisch meetwerk verricht op een militaire vliegbasis. Hierbij is gebruik gemaakt van een speciaal meetsysteem, namelijk een combinatie van EMI & fluxgate-gradiometry. Dankzij deze combinatie kon voldoende diep gemeten worden en zi... Lees meer.

 • Artikel geofysica in vakblad Bodem

  24-10-2012

  SLIEDRECHT - 24 oktober 2012 De juiste inzet van geofysische onderzoektechnieken voor verschillende vraagstukken, vraagt een afgewogen aanpak en kennis van de mogelijkheden en onmogelijkheden. Er is veel mogelijk, maar hoe een non-destructief onderzoek nu aan te pakken? Voor welke onderzoeksvragen zou je welke (combinatie van) geofysische... Lees meer.

Populairste Items