Nieuws

 • Test uitgevoerd in West-Brabant

  15-01-2013

  Voor een opdrachtgever heeft Saricon in West-Brabant een test uitgevoerd met zowel grondradar alsook een gecombineerd actief/passief meetsysteem voor explosievenopsporing. Het gecombineerde systeem bestaat uit 4 verstelbare magnetometersondes en 4 metaaldetectorspoelen. Voor de grondradar was het een ideale zandgrond. Doel was na te gaan welk... Lees meer.

 • Archeologisch-geofysisch onderzoek

  29-11-2012

  Met grondradar op zoek naar grachten en funderingen. Met zo’n 10 km per uur worden per dag 3 to 4 hectaren weiland in kaart gebracht. In combinatie met andere geofysische meettechnieken, boor- en kaartgegevens levert dit een schat aan informatie op!

 • Geofysisch meetwerk militaire vliegbasis

  08-11-2012

  Inzet gecombineerd geofysisch meetsysteem op vliegbasis. Recent heeft Van den Herik/Saricon succesvol geofysisch meetwerk verricht op een militaire vliegbasis. Hierbij is gebruik gemaakt van een speciaal meetsysteem, namelijk een combinatie van EMI & fluxgate-gradiometry. Dankzij deze combinatie kon voldoende diep gemeten worden en zi... Lees meer.

 • Artikel geofysica in vakblad Bodem

  24-10-2012

  SLIEDRECHT - 24 oktober 2012 De juiste inzet van geofysische onderzoektechnieken voor verschillende vraagstukken, vraagt een afgewogen aanpak en kennis van de mogelijkheden en onmogelijkheden. Er is veel mogelijk, maar hoe een non-destructief onderzoek nu aan te pakken? Voor welke onderzoeksvragen zou je welke (combinatie van) geofysische... Lees meer.

 • Lost Roman roads found!

  11-10-2012

  Onlangs heeft Saricon een geofysisch pilot-onderzoek in drie verschillende gemeentes uitgevoerd om na te gaan in hoeverre Romeinse wegen in Limburg opgespoord kunnen worden. Hierbij is gebruik gemaakt van zowel grondradar alsook een zeer gevoelige magnetometer. Nog niet alle gegevens zijn geanalyseerd, maar de eerste resultaten zijn al veelbe... Lees meer.

 • WSCS-OCE februari 2012

  21-03-2012

  De WSCS-OCE van februari 2012 is gepubliceerd door het ministerie van SZW. Deze nieuwe publicatie zal de BRL-OCE van 2007 gaan vervangen.  De concept versie kunt u hier downloaden.

 • Saricon bom gevonden op luchthaven Twente

  06-02-2012

  ENSCHEDE - 6 februari 2012 In opdracht van ADT Area Development Twente heeft Saricon in 2012 explosieven onderzoek uitgevoerd op het vliegveld Twente. Tijdens dit onderzoek is gebruik gemaakt van oppervlaktedetectie middels magnetometers en een metaaldetector. Bij het interpreteren van de meetdata is een object beoordeeld als verdacht... Lees meer.

 • 06-02-2012

   

 • Van Den Herik-Sliedrecht neemt Saricon over

  23-09-2011

  Van den Herik-Sliedrecht breidt uit in de markt van opsporen van explosieven. Met de overname van Saricon voegt zij ingenieursbureau diensten toe aan haar bestaande activiteiten in de uitvoering van projecten op het gebied van explosieven opsporing. De overname van ingenieursbureau Saricon past in de plannen van Van den Herik-Sliedrecht ... Lees meer.

 • Explosieven risicokaart Roosendaal actief

  25-05-2011

  Saricon heeft in opdracht van de gemeente Roosendaal een risicokaart van de gemeente opgesteld. Deze risicokaart is sinds deze week actief op de website van de gemeente Roosendaal. Wilt u de kaart bekijken? Klik dan op deze link.

Populairste Items