Nieuws

 • Lost Roman roads found!

  11-10-2012

  Onlangs heeft Saricon een geofysisch pilot-onderzoek in drie verschillende gemeentes uitgevoerd om na te gaan in hoeverre Romeinse wegen in Limburg opgespoord kunnen worden. Hierbij is gebruik gemaakt van zowel grondradar alsook een zeer gevoelige magnetometer. Nog niet alle gegevens zijn geanalyseerd, maar de eerste resultaten zijn al veelbe... Lees meer.

 • WSCS-OCE februari 2012

  21-03-2012

  De WSCS-OCE van februari 2012 is gepubliceerd door het ministerie van SZW. Deze nieuwe publicatie zal de BRL-OCE van 2007 gaan vervangen.  De concept versie kunt u hier downloaden.

 • Saricon bom gevonden op luchthaven Twente

  06-02-2012

  ENSCHEDE - 6 februari 2012 In opdracht van ADT Area Development Twente heeft Saricon in 2012 explosieven onderzoek uitgevoerd op het vliegveld Twente. Tijdens dit onderzoek is gebruik gemaakt van oppervlaktedetectie middels magnetometers en een metaaldetector. Bij het interpreteren van de meetdata is een object beoordeeld als verdacht... Lees meer.

 • 06-02-2012

   

 • Van Den Herik-Sliedrecht neemt Saricon over

  23-09-2011

  Van den Herik-Sliedrecht breidt uit in de markt van opsporen van explosieven. Met de overname van Saricon voegt zij ingenieursbureau diensten toe aan haar bestaande activiteiten in de uitvoering van projecten op het gebied van explosieven opsporing. De overname van ingenieursbureau Saricon past in de plannen van Van den Herik-Sliedrecht ... Lees meer.

 • Explosieven risicokaart Roosendaal actief

  25-05-2011

  Saricon heeft in opdracht van de gemeente Roosendaal een risicokaart van de gemeente opgesteld. Deze risicokaart is sinds deze week actief op de website van de gemeente Roosendaal. Wilt u de kaart bekijken? Klik dan op deze link.

 • 25-05-2011

 • Informatieve notitie VEO

  12-04-2011

  Geachte relatie, Door de VEO is een informatieve notitie opgesteld over de bepaling in de BRL-OCE dat het projectplan door de gemeente dient te worden goedgekeurd. De notitie is opgesteld naar aanleiding van vragen uit het werkveld. Aan deze notitie kunnen geen rechten worden ontleend. De notitie kunt u downloaden op de documentenpa... Lees meer.

 • 12-04-2011

   

 • Grondradaronderzoek Uiterwaarden Deventer

  07-03-2011

  Voor Waterschap Groot Salland heeft Saricon eind februari meetwerk uitgevoerd in de Uiterwaarden van Deventer. Maarten Bosma en Henny Vogel hebben een week continue metingen gedaan op de quad. Doelstelling is het deel van de Uiterwaarden in te meten waar graafwerkzaamheden plaatsvinden ten behoeve van het ‘Ruimte voor rivi... Lees meer.

Populairste Items