Nieuws

 • Op zoek naar het kasteel Oud Haerlem

  04-05-2020

  In mei start Saricon voor de gemeente Heemskerk met een veldonderzoek op het kasteelterrein van Oud Haerlem. Door middel van geofysisch onderzoek hopen wij meer informatie te krijgen over het archeologisch Rijksmonument. 

 • Interview BNR Nieuwsradio

  12-03-2020

  Maarten van Riel, historicus bij Saricon, is door BNR geïnterviewd naar aanleiding van de ontmanteling V1 bij de A1 ter hoogte van Deventer. Beluister hier het volledige interview.

 • Ik zie ik zie wat jij niet ziet

  10-03-2020

  Wat is er hier gebeurd op 10 september 1944? een vliegtuigcrash? crash V1? bomenkap? aanleg verdedigingswerk? Deze vraag en vele andere worden beantwoord tijdens de workshop luchtfoto-interpretatie. Op 14 april hoort u meer over de geschiedenis en de ontwikkeling van de luchtfotografie, kennis van de heden... Lees meer.

 • Reductie van het verdachte gebied door diepgaand onderzoek

  11-02-2020

  De eilanden Voorne en Putten kregen, mede door de ligging ten opzichte van het havengebied van Rotterdam, tijdens de Tweede Wereldoorlog een groot aantal luchtaanvallen te verduren. Ook werden allerlei verdedigingswerken aangelegd, uiteenlopend van luchtafweerstellingen en geschutbunkers voor de Atlantikwall tot een schijnvliegveld bij Zwarte... Lees meer.

 • Komt u onze stand bezoeken tijdens de Infratech?

  14-01-2020

  De komende dagen staan wij u graag te woord tijdens de Infratech 2020 in de Messe te Essen. U kunt ons vinden in stand 3F14.

 • Het geheim van kasteel de Middelburg

  13-01-2020

  Ferry van den Oever en Nancy de Jong-Lambregts (van de gemeente Alkmaar) hebben een interessant artikel geschreven voor het vakblad Archeologie in Nederland.  Hierin geven zij en kijkje in de geofysische keuken, waarbij duidelijk wordt weergegeven dat de combinatie van diverse meettechnieken mooie resultaten kan opleveren. Nieuws... Lees meer.

 • Ron Beute is met pensioen

  19-12-2019

  Vandaag hebben wij afscheid genomen van Ron Beute. Hij gaat genieten van zijn welverdiende pensioen. Wij bedanken hem voor alle kennis die hij met ons heeft willen delen en voor de fijne samenwerking.

 • Presentatie Koninklijke Marine

  11-12-2019

  Afgelopen woensdag was Saricon te gast bij de Koninklijke Marine. In het bijzijn van Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten, heeft Maarten van Riel een presentatie mogen geven over onze database "War over the Blue Front".

 • Van den Herik GmbH en Saricon BV bij de Infratech 2020 in Essen

  02-12-2019

  Van den Herik GmbH en Saricon BV zijn er weer bij tijdens de InfraTech! In januart zullen wij beschikbaar zijn voor mooie gesprekken en uitgebreide discussies. We kijken ernaar uit u te verwelkomen op onze stand 3F14 van 14 tot 16 januari 2020. Van den Herik GmbH en Saricon BV zijn zusterbedrijven van de Van den Herik-groep uit Sliedrecht... Lees meer.

 • Vandaag in WOII: 26 november 1944

  26-11-2019

  Bombardement SD-hoofdkwartier Euterpestraat, Amsterdam, 26 november 1944 De Sicherheitsdienst (SD) in Amsterdam was gevestigd in twee scholen aan de Euterpestraat (de huidige Gerrit van der Veenstraat) en het hier tegenover gelegen Adama van Scheltemaplein. Op 26 november 1944 werden deze gebouwen door vierentwintig Typhoons-jachtbommenwe... Lees meer.

Populairste Items