Nieuws

 • Geofysisch onderzoek in Alkmaar

  28-08-2019

  Ferry van den Oever heeft het afgelopen jaar, in samenwerking met Nancy de Jong - Lambregts van de gemeente Alkmaar, diverse interessante onderzoeken gedaan binnen de gemeente Alkmaar. Tijdens de onderzoeken heeft Ferry gebruikt gemaakt van verschillende technieken (Magnetometrie, EMI en GPR). Lees meer over de uitgevoerde onderzoeke... Lees meer.

 • Interview wandelende magnetische polen

  08-08-2019

  'Wandelende' magnetische polen?  Ferry van den Oever verteld erover tijdens het interview door BNR op 8 augustus. Beluister hier het interview.

 • Van den Herik scant ‘verdachte’ haven op bommen

  24-07-2019

  GORINCHEM,23-07-2019 Plotseling een bom opbaggeren, is geen aantrekkelijk scenario. Om dat soort ‘verrassingen’ te voorkomen, doen Strukton en Van den Herik bodemonderzoek in de haven van Gorinchem. Vooral de noordwesthoek is als verdacht aangemerkt. Lees hier verder.

 • Eerst Nederlandse Barbacane ontdekt bij kasteel in Alkmaar

  18-07-2019

  In Oudorp, gemeente Alkmaar, is de allereerste barbacane in Nederland ontdekt bij Kasteel De Middelburg. Een unieke vondst omdat dit nog nooit eerder in Nederland is voorgekomen. Een barbacane is een versterkte voorpoort die integraal onderdeel uitmaakt van de verdedigingsstructuur van kasteel De Middelburg. De aanwezigheid van de barbaca... Lees meer.

 • Archeologische ontdekking Middelburg

  16-07-2019

  Volg morgen het bericht van de gemeente Alkmaar door Nancy De Jong een bijzondere ontdekking, mis het niet! Persbericht

 • De Nieuws BV

  03-07-2019

  Bij het radioprogramma De Nieuws BV op Radio 1 was afgelopen maandag 1 juli aandacht voor het onderwerp blindgangers. Aanleiding voor dit onderwerp was de blindganger die recent in Duitsland spontaan is ontploft. Lennart van Oudheusden (historicus) en Antoon Meijers ( Sr. OCE-adviseur) vertelden in de studio meer over blindgangers. Be... Lees meer.

 • Boekenprijs voor Target Rotterdam

  29-05-2019

  ROTTERDAM, 25 MEI 2019  Afgelopen zaterdag ontvingen onze medewerker Lennart van Oudheusden en zijn medeauteur Jac. J. Baart de Donner Boekenprijs 2019 voor hun boek Target Rotterdam. Lees hier het verslag in het Papendrechts Nieuwsblad. 

 • Bommenkaart Rotterdam online

  16-05-2019

  ROTTERDAM, 16 MEI 2019 De gemeente Rotterdam heeft de kaart gepubliceerd waarop risicogebieden zijn aangegeven voor niet-ontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. In de afgelopen jaren hebben de historici, GIS-deskundigen en explosievendeskundigen van Saricon aan de kaart gewerkt. Op basis van deze CE-bodembelastingkaart is du... Lees meer.

 • Winnaar van de Donner Boekenprijs 2019

  02-05-2019

  Met trots delen wij u mede dat onze historicus Lennart van Oudheusden en medeauteur Jac. J. Baart met het boek 'Target Rotterdam – De geallieerde bombardementen op Rotterdam en omgeving 1940-1945', de winnaars zijn van de Donner Boekenprijs 2019. Lees hier het artikel.

 • Bombardement Eiland van Dordrecht

  01-05-2019

  In voorbereiding op Operatie Market Garden bombardeerden Amerikaanse B-17 bommenwerpers op 17 september 1944 het Duitse luchtafweergeschut op het Eiland van Dordrecht. Van deze luchtaanval zijn 'strike' foto's gemaakt: foto's die het moment van de bomafslag en de inslag vastleggen. Op de uitsnede van de linker foto  zijn ... Lees meer.

Populairste Items