Nieuws

 • How deep can you beep

  22-11-2019

  Ferry van den Oever verteld  op de Reuvensdagen 2019 tijdens een van de lezingen over de diverse meettechnieken voor non-destructief onderzoek. Heeft u deze lezing niet bij kunnen wonen, maar wilt u er wel meer over weten? Neem dan contact op met Ferry van den Oever.

 • Bezoek ons tijdens de Reuvensdagen

  20-11-2019

  EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT ARCHAEO-GEOPHYSICS, BUT WERE AFRAID TO ASK……….. Deze week is het zover, de jaarlijkse Reuvensdagen, het archeologiecongres van Nederland. Ditmaal in Apeldoorn en ook Saricon staat er weer met haar stand. Dus als je vragen hebt of eens wil brainstormen over de (on-)mogelij... Lees meer.

 • Demo nieuwe meettechnieken

  12-11-2019

  Gisteren heeft Ferry van den Oever een demo gegeven tijdens de Bijeenkomst Platform Bodembeheer in en Haag.

 • Aanmelding Grote Archeologieprijs

  02-09-2019

  ALKMAAR - 2 september 2019 Grootschalig geofysisch onderzoek naar de kasteelresten dat Saricon uitvoerd in samenwerking met het Archeologisch Centrum van de gemeente Alkmaar is door de gemeente aangemeld voor de Grote Archeologieprijs.  Lees hier meer over de aanmelding.

 • Geofysisch onderzoek in Alkmaar

  28-08-2019

  Ferry van den Oever heeft het afgelopen jaar, in samenwerking met Nancy de Jong - Lambregts van de gemeente Alkmaar, diverse interessante onderzoeken gedaan binnen de gemeente Alkmaar. Tijdens de onderzoeken heeft Ferry gebruikt gemaakt van verschillende technieken (Magnetometrie, EMI en GPR). Lees meer over de uitgevoerde onderzoeke... Lees meer.

 • Interview wandelende magnetische polen

  08-08-2019

  'Wandelende' magnetische polen?  Ferry van den Oever verteld erover tijdens het interview door BNR op 8 augustus. Beluister hier het interview.

 • Van den Herik scant ‘verdachte’ haven op bommen

  24-07-2019

  GORINCHEM,23-07-2019 Plotseling een bom opbaggeren, is geen aantrekkelijk scenario. Om dat soort ‘verrassingen’ te voorkomen, doen Strukton en Van den Herik bodemonderzoek in de haven van Gorinchem. Vooral de noordwesthoek is als verdacht aangemerkt. Lees hier verder.

 • Eerst Nederlandse Barbacane ontdekt bij kasteel in Alkmaar

  18-07-2019

  In Oudorp, gemeente Alkmaar, is de allereerste barbacane in Nederland ontdekt bij Kasteel De Middelburg. Een unieke vondst omdat dit nog nooit eerder in Nederland is voorgekomen. Een barbacane is een versterkte voorpoort die integraal onderdeel uitmaakt van de verdedigingsstructuur van kasteel De Middelburg. De aanwezigheid van de barbaca... Lees meer.

 • Archeologische ontdekking Middelburg

  16-07-2019

  Volg morgen het bericht van de gemeente Alkmaar door Nancy De Jong een bijzondere ontdekking, mis het niet! Persbericht

 • De Nieuws BV

  03-07-2019

  Bij het radioprogramma De Nieuws BV op Radio 1 was afgelopen maandag 1 juli aandacht voor het onderwerp blindgangers. Aanleiding voor dit onderwerp was de blindganger die recent in Duitsland spontaan is ontploft. Lennart van Oudheusden (historicus) en Antoon Meijers ( Sr. OCE-adviseur) vertelden in de studio meer over blindgangers. Be... Lees meer.

Populairste Items