Senior OCE-deskundige

De senior OCE-deskundige is de primair verantwoordelijke voor de kwaliteit en veiligheid op opsporingsprojecten. Naast het leidinggeven aan het OCE-team zorgt de senior OCE-deskundige voor alle verplichte administratie conform het WSCS-OCE, en is hij betrokken bij het opstellen van de projectplannen, het beoordelen van de vooronderzoeken, het interpreteren van detectiegegevens en bij de ontwikkeling van nieuwe opsporingsmethoden.

De theoretische cursus duurt twee dagen en behandelt alle leerdoelen zoals verwoord in de eind- en toetstermen senior OCE-deskundige van de Stichting Examinering OCE.

De cursus behandelt de onderwerpen:

  • wet- en regelgeving;
  • samenstelling en werkingsprincipes van conventionele explosieven van vóór en na de Tweede Wereldoorlog;
  • het beoordelen en interpreteren van een vooronderzoek en een projectplan;
  • het beoordelen, interpreteren en toepassen van OCE-projectgerelateerde rapportages;
  • kunnen optreden bij calamiteiten;
  • de overdracht van conventionele explosieven aan de EODD;
  • kennis hebben over het vernietigen van conventionele explosieven.

Er wordt afsluitend een theoretisch proefexamen verzorgd.

De groepsgrootte is minimaal 2 cursisten. Deelnemers ontvangen een zeer uitgebreid lespakket, dat ook geschikt is als naslagwerk.

De kosten voor deelname aan de 2 daagse cursus in Sliedrecht bedraagt € 995,00 excl. btw per persoon. De kosten zijn inclusief lesstofpakket, koffie/thee en lunch.

Kandidaten die worden ingeschreven voor het examen krijgen via de Stichting Examinering OCE een persoonlijk account en kunnen daarmee de webapplicatie CE-gegevenskaarten raadplegen.

De examenkosten zijn afhankelijk of de deelnemer lid is van de Stichting Examinering OCE. Bij aanmelding maken wij de examenkosten voor u inzichtelijk.Onze instructeurs zijn experts op het gebied van explosievenopsporing en explosievenopruiming. Zij zijn didactisch geschoold en hebben jarenlange praktijkervaring in binnen- en buitenland.

Op dit moment is er nog geen startdatum bekend. Vul het inschrijfformulier in en plaats u daarmee op de reserveringslijst. Bij voldoende kandidaten plannen wij op korte termijn de opleidingsdagen.

U kunt zich inschrijven voor de opleiding Senior OCE-deskundigen via het inschrijfformulier. Wij plaatsen uw gegevens op de reserveringslijst en bij voldoende deelnemers nemen wij contact met u op voor het vastleggen van de opleidingsdata.

Voor vragen over de opleiding kunt contact opnemen met Linda Schagen 0184-422538.