UXOscope

Saricon heeft in samenwerking met Brownline een manier ontwikkeld om ondergronds OCE detectie uit te voeren op zeer moeilijk bereikbare plekken: UXOscope. Denk hierbij aan detectie onder bebouwing of infrastructurele voorzieningen (wegen, waterwegen, spoorwegen). De UXOscope combineert een horizontale boring gelijktijdig met detectieonderzoek.

Huidige methode
Detectie op deze moeilijk bereikbare plekken is tot op heden erg lastig, soms zelfs onmogelijk. Vaak kent het gebied een beperking, waardoor alleen oppervlaktedetectie mogelijk is. Oppervlaktedetectie detecteert tot maximaal 4 m ondergronds. Wanneer dieper detecteren nodig is, wordt er normaal gesproken gebruik gemaakt van dieptedetectie. Hierbij wordt een sonde de bodem ingebracht. Daarbij moet verticaal geboord worden, is er groter materieel nodig en ontstaat ook veel omgevingshinder. Op moeilijk bereikbare plekken is deze methode niet altijd mogelijk. Maar met de UXOscope kan dit wel!
 
Information sheet in a different language:

English

Deutsch

Francais

 

Foto's demonstratie UXOscope 9 juni 2016

Op donderdag 9 juni 2016 heeft er een demonstratie plaatsgevonden van onze innovatieve methode de UXOscope. Tijdens een werkveldbezoek konden de aanwezigen live meekijken met de pilotboring. Bekijk hier de foto's

.